Muu

Urheilumuseon pysyvä näyttely päivittyi moniaistiseksi  huhtikuussa 2014. Näyttelyssä esillä olevia esineitä on tulostettu kosketeltaviksi malleiksi sekä kuvailutulkattu kuunneltavaksi matkapuhelimella. Kyseessä on  Vaihtoehto vitriinille  -hankkeen pilottikokeilu, jossa hyödynnetään sekä 3D-tulostustekniikkaa että audio-opastusta ja sisätilapaikannusta. Tällä hetkellä Urheilumuseo on suljettu Olympiastadionin peruskorjauksen takia. Kuva: Urheilumuseo  www.urheilumuseo.fi

Urheilumuseon pysyvä näyttely päivittyi moniaistiseksi huhtikuussa 2014. Näyttelyssä esillä olevia esineitä on tulostettu kosketeltaviksi malleiksi sekä kuvailutulkattu kuunneltavaksi matkapuhelimella. Kyseessä on Vaihtoehto vitriinille -hankkeen pilottikokeilu, jossa hyödynnetään sekä 3D-tulostustekniikkaa että audio-opastusta ja sisätilapaikannusta. Tällä hetkellä Urheilumuseo on suljettu Olympiastadionin peruskorjauksen takia. Kuva: Urheilumuseo www.urheilumuseo.fi

 
 

Urheilumuseo

Urheilumuseon moniaistisen perusnäyttelyn kuvailutulkkauskäsikirjoitus äänitystä varten, 2014.

Työryhmä: kuvailutulkit Carita Lehtniemi ja Pirkko-Leena Toikka, kuvailukonsultti Kaisa Penttilä
Tilaaja: Vaihtoehto vitriinille -hanke

”Suomen urheilumuseoon tutustuva Regina Koljonen pysähtyy vitriinin eteen. Mukana oleva tablettitietokone alkaa puhua. Ääni kertoo, että Koljosen edessä ovat Matti Nykäsen mäkihyppymitalit. (…) Selostaja kuvailee tarkasti mitaleita: niiden materiaalia, nauhan väriä, painoa ja kuvia. Koljonen etsii vitriinin edestä mitalista tehdyn muovisen 3D-mallin, jota hän voi tunnustella. (…) Koljosen mielestä kuvailutulkkaus auttaa tavoittamaan taidetta. Nuorempana hän näki, ja kuvailutulkkaus voi palauttaa hänen mieleensä kuvan taulusta, jonka hän on nähnyt aikaisemmin. – Kuvailun kautta näen teoksen edessäni.”
— Elina Venesmäki, Kirkko & kaupunki 35/2014

Valokuvanäyttely

Abilis-säätiön dokumentaarisen valokuvanäyttelyn live-kuvailutulkkaus osana Disability Day Art & Action -tapahtuman ohjelmaa, 2017.

Työryhmä: kuvailutulkki Carita Lehtniemi
Tilaaja: Abilis-säätiö


Kodin interiööri

Kodin sisustuksen, kalusteiden ja tilan kuvailutulkkaus valokuvien pohjalta radiomainonnan suunnittelua varten, 2016.

Työryhmä: kuvailutulkki Carita Lehtniemi
Tilaaja: N2


Presidentinvaalijulisteet

Virallisten vaalijulisteiden kuvailutulkkauskäsikirjoitus äänitystä ja verkkojulkaisua varten, 2012.

Työryhmä: kuvailutulkit Carita Lehtniemi ja Raisa Jäntti, kuvailukonsultit Jukka Penttilä ja Eero Ahre, lukija Eero Ahre.
Tilaaja: Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

”Oikein hienoa, että presidenttiehdokkaiden vaalimainokset on kuvailutulkattu! En ole ikinä tiennyt, millaisia vaalimainokset ovat ja kuvailutulkkaus avarsi tietojani valtavasti. Oli myös tosi valaisevaa saada tietää, miltä presidenttiehdokkaat näyttivät. (…) Kuvailutulkkaus oli tosi ammattimaisesti ja hyvin tehty. Julisteet piirtyivät silmieni eteen hienosti.”
— Nimetön palaute

Korusuunnittelijan työnäytös

Korusuunnittelija Juha Koskelan työnäytöksen, kultasepän ateljeen ja design-korujen spontaani live-kuvailutulkkaus, 2013.

Työryhmä: kuvailutulkki Carita Lehtniemi
Tilaaja: Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry ja Union Design